topLeft leftShadow
Aurelia Grozajova IFBB professional bodybuilder
eng

Interview 2011

Moja príprava na sezónu 2011 sa začala ako obvykle: pár dní po súťažiach v minulom roku som v tréningu pokračovala. Samozrejme prvé 2 mesiace boli len o cvičení s menšími záťažami, aby si telo a hlavne kĺby dostatočné oddýchli. Môj doraz v týchto tréningoch je hlavne zameraný na techniku a dôkladné precvičenie celého tela. To už pri tréningoch s maximálnou záťažou je u mňa vedľajšie, tu ide vyslovene o vybudovanie sily a svalstva takže hlavný cieľ je u mňa sa dostať na maximálne váhy s ktorými dokážem urobiť v posledných sériách cvikov 3 opakovania. Tento model tréningu mi vyhovuje dlhoročne a nezmenila som ho ani teraz. Najdôležitejšie cviky, ktoré zabezpečia zvýšenie sily celého tela sú u mňa základne cviky a to je drep, mŕtvy ťah ,tlak na lavičke a chrbtové zdvihy na hrazde. Celkovo uprednostňujem cvičenie s voľnou váhou pred cvikmi na strojoch, ktoré považujem len za doplnkové .

Čo sa týka výživy a doplnkov tu mám tiež len minimálne zmeny, keďže produkty, ktoré používam dlhoročne sa mi osvedčili a nemám potrebu v tom veľkom množstve produktov, ktoré sú na trhu hľadať nové. Väčšinu doplnkov výživy mam od firmy Scitec Nutrition. Ide hlavne o kreatín, glutamín, srvátkový proteín. Základ stravy je a vždy bude v prirodzenej forme u mňa je to teľacie mäso, ryža, ovocie a zelenina, doplnená bielym jogurtom a tvrdým syrom. V diéte je to samozrejme iný režim, ostáva len mäso, ryža ,banány a zelenina. Diétu začínam podľa aktuálnej váhy, keďže viem že moje telo je schopne schudnúť 1kg za týždeň. Ak už mám potrebnú hmotnosť potom si môžem dovoliť aj jeden deň na povzbudenie a preruším diétu naštartovaním metabolizmu v reštaurácii na niečom veľmi nezdravom zvyčajne vyprážanom s tatárskou omáčkou k tomu.

Túto súťaž som vôbec neplánovala, bola pridaná do kalendára profesionálnych súťaží v roku 2011 až dodatočne. Môj cieľ bol zameraný na súťaže v júni na novú súťaž v Toronte a hlavne v Tampe, kde ma táto súťaž tradíciu a ja som tam už súťažila tri krát. Po zistení že konečne je profesionálna súťaž pre ženy kulturistky aj v Európe som neváhala a rozhodla sa tam isť. V príprave som musela len zrýchliť pridávanie váh v tréningu nakoľko pôvodne som to mala rozplánované do prvej súťaže konanej v júni.

Moje umiestnenie napriek tomu že je to v Európe vidím rovnako ako sa umiestňujem v USA. Trend v ženskej kulturistike je taký aký je , ja ho nezmením, ale ani ma to neodradí súťažiť. Vďaka kulturistike spolupracujem s najlepšími fotografmi doma na Slovensku, v Českej republike a aj v USA. športové časopisy nie sú k uverejňovaniu kulturistiek príliš naklonené ale ja som si našla formu ako sa realizovať a prezentovať . Už teraz v apríli fotím v Prahe so Sárou Saudkovou a Miloslavom Zmrzlým a v júni mam v Tampe aj v Toronte dohodnuté fotenia .
A na záver moje plány do budúcna
Cvičiť, cvičiť, cvičiť aj napriek tomu, že pravdepodobne ženská profesionálna kulturistika bude od budúceho roku minulosťou a nahradí ju „Physique division“ pre mňa má význam len kulturistika ja sa nemám prečo premenovať a vždy sa budem hlásiť ku kulturistike ,ktorá to začala a ma svoju dlhoročnú tradíciu. Nemyslím si, že vytvorením nových kategórii sa v tomto športe niečo vyrieši.(chyby treba hľadať úplne inde)
Pozdravujem Všetkých priaznivcov poctivej kulturistiky
článok uverejnený aj na www.svetkulturistiky.cz





rightShadow

Aurelia Art Photo